Plavecký úspěch nevidomého Davídka

12.7.2019

Pamatujete si na velkou akci nevidomého Ondřeje Zmeškala, který se společně s Leontinkou rozhodl pomoci stejně postiženým dětem a přeběhnout pro ně celou Českou republiku, přes 600 km od západu na východ?

Tenkrát jste vy, dárci se srdcem na pravém místě, pro 18 konkrétních dětí se zrakovým postižením dokázali vybrat přes čtvrt milionu korun!

Jedním z těchto dětí byl i jedenáctiletý Davídek, všestranně talentovaný a snaživý kluk, který bohužel neměl takové štěstí jako ostatní děti a kvůli agresivnímu očnímu nádoru přišel o možnost dívat se na ten náš krásný svět.

S pomocí rodičů ale náročnou léčbu a chemoterapii přestál a naplno se pustil do své největší vášně: plavání!

Jeho největším snem bylo dostat se na paralympiádu, a díky Ondrou vyběhaným kilometrům a vašim darům jsme mu v tom mohli společně tak trošku pomoci.

V loňském roce jsme Davídkovi přispěli na vlastního trenéra, účast a cestovné na závody a hlavně na pronájem vlastní plavecké dráhy v bazénu - ta je moc důležitá proto, že Davídek je zcela nevidomý a nemůže se tak při tréninku vyhýbat ostatním plavcům.

Na to, že Davídek plave teprve třetím rokem, nás obrovsky překvapila a potěšila následující zpráva od jeho maminky:

"Dobrý den, Ondro, jsem maminka Davídka K., pro kterého (a i pro jiné děti) jste pomohl získat nemalé finanční prostředky k jejich cestě za snem. Davídkovy výsledky v plavání jsou velmi skvělé – ve svých 11 letech je 1. v Plzeňském kraji ve znaku mezi zdravými, vidomými dětmi, v České republice je mistr ve své kategorii, z Berlína přivezl 3 zlaté, 3 stříbrné a 2 bronzové medaile a koncem června se mu splnil velký cíl, a to, že si ve Finsku zaplaval časové limity na další mezinárodní závody.
Moc moc děkujeme a přejeme i Vám do života spoustu lidí kolem Vás jako jste Vy. Děkujeme, rodina K. a Davídek"

Pomůžete Davídkovi trénovat i vy?

Zvýhodněné startovné na Jizerskou 50 do konce září!

Díky Slevomatu a vám má Ondra svého asistenčního pejska!

V sobotu vyrážíme na Run Tour do Olomouce

V sobotu 24. srpna vyrážíme na další závod letošní série Run Tour, tentokrát do krásného prostředí olomouckých Smetanový…