Závodníci virtuální SkiTour pomáhají zrakově postiženým sportovcům

3.3.2021

Jaké sportovní sny mají zrakově postižení sportovci?

Úplně stejné jako ti ostatní! Dostat se do cíle, zvítězit, překonat sám sebe. Jejich vůli a výkony obdivuje i řada zdravých sportovců, kteří malé i velké závodníky ve žlutých vestičkách z týmu Nadace Leontinka potkávají ve stopě Jizerské 50 nebo na běžeckých závodech Run Tour nebo Vltava Run.

Nadšení zrakově postižených sportovců inspirovalo také organizátory letošní virtuální ČEZ SkiTour, kteří se je společně s Hervis Sports rozhodli podpořit poskytnutím nového sportovního vybavení.

Princip je jednoduchý - z každého startovného putuje třetina, tedy 50 korun, na sportovní vybavení pro zrakově postižené sportovce. Za každý nasportovaný kilometr daruje navíc Hervis Sports další 1 korunu. Celkovou hodnotu daru tak mají ve svých rukou sami závodníci, kteří se do série závodů SkiTour přihlásí.

Celá akce trvá až do 21.3. a zúčastnit se může úplně každý na jakémkoli místě v České republice. Účastníci si také mohou zvolit libovolnou sportovní aktivitu - běh, kolo, běžky nebo třeba i chůzi. Na všechny závodníky navíc čeká diplom a účastnický balíček. Více informací o celé akci najdete na www.ski-tour.cz.

Nakonec se podívejte na příběh jednoho ze sportovních nadšenců a srdcařů, nevidomého Ivo Budila. Ten už 15 let jezdí s Nadací Leontinka a spolkem Jeden na jednoho na Jizerskou 50 a pravidelně se účastní také běžeckých závodů RunTour a Vltava Run. Ve videu mluví mimo jiné o tom, jak sport pomáhá zrakově postiženým s překonáváním životních překážek.

Radost z pohybu i radost z pomoci přeje všem Nadace Leontinka!

Záryby posílají Leontince 48.500 Kč

I o letošním Adventu se v malé středočeské obci Záryby-Martinov uskutečnil tradiční Vánoční jarmark. Děti z mateřské ško…

Jak se učí nevidomý Tonda? Pusťte si v reportáži na ČT Déčko

NADACE LEONTINKA SLAVÍ 15 LET!